WordPressMeetup.nl

Wat is een WordPress Meetup?

Meetups zijn relatief kleinschalige (gratis) events over een bepaald  thema. Deze events worden meestal georganiseerd door vrijwilligers en bedrijven. De WordPress community wereldwijd organiseert veel WordPress meetups, ook in Nederland. Maar wat is een WordPress Meetup en wat houdt zo’n avond in?

Meetup

Wat is een WordPress Meetup?

Een WordPress Meetup is een kleinschalig (en meestal gratis) event dat in het teken staat van WordPress. Meestal vindt zo’n Meetup ’s avonds plaats en worden er één of twee interessante sprekers uitgenodigd. Aansluitend is er vaak een borrel waar je andere WordPress-gebruikers kunt spreken.

Tijdens zo’n WordPress meetup gaat het niet altijd alléén maar over WordPress, maar ook over alle randzaken die komen kijken bij het “hebben van een website”.

Het mooie van een meetup is dat deze events vaak redelijk toegankelijk zijn, ook voor minder technische WordPress-gebruikers. Je kunt tijdens een meetup in contact komen met andere gebruikers en elkaar bijvoorbeeld helpen met je website.

Meer over meetups

Meetups worden georganiseerd door vrijwilligers. Ook de sprekers krijgen niet betaald voor hun bijdrage aan de meetup. De meeste meetups hebben dan ook een sponsor voor de ruimte, borrel en andere kosten. Het sponsoren van een WordPress Meetup is een mooie manier om iets terug te doen als je geld verdient met WordPress.

Handig om te weten

Er is soms nogal wat verwarring over het doel van een WordPress Meetup. De volgende zaken zijn dan ook handig om rekening mee te houden:

  • Niet iedere meetup heeft overal een sponsor voor. Zo zijn er ook meetups zonder (gesponsorde) borrel achteraf.
  • De organisatoren van een meetup krijgen niet betaald. De tijd en moeite die ze in de meetup steken hadden ze ook in werk voor hun klanten kunnen steken.
  • Hetzelfde geldt voor sprekers: zij delen vrijwillig hun kennis met de aanwezigen en krijgen hier niet voor betaald.
  • Als je vragen hebt over je website, neem dan je laptop mee naar de meetup. Bedenk je wel dat dat niet direct inhoudt dat iemand je ook gratis gaat helpen.
  • De WordPress Community heeft een Code of Conduct. Deze “gedragsregels” zijn oorspronkelijk bedacht voor WordCamps, maar zijn zeker ook van toepassing op meetups.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!