Erik JW Goossens.nl

Hospitality

Ik, Erik, geloof heilig in de kracht van Hospitality.

In de jaren dat ik actief ben geweest in het bedrijfsleven heb ik ervaren hoe slecht we hier in Nederland omgaan met gastvrijheid. Zo heb ik voor diverse horecabedrijven gewerkt, waaronder Heineken en Bastion Hotels. Maar ook voor detailhandelsbedrijven als C&A,

Wat is Gastvrijheid eigenlijk?

Volgens de Wikipedia is Gastvrijheid:

Indien er sprake is van een gastvrije relatie, ontvangt de gastheer/gastvrouw de gast met welwillendheid.

Over die welwillendheid wil ik even doorgaan, zo zat ik gisteren in een bespreking in een horecagelegenheid. De bediende die ik sprak zei uit zichzelf: “Dan is de werkdag tenminste snel voorbij”. Indirect impliceer je hier mee dat je het niet naar je zin hebt en dat de uren je niet snel genoeg kunnen gaan…….

Tuurlijk, dit is een persoonlijke mening van een willekeurige bedienster. De instelling die ze heeft, maakt niet dat ze heel erg gemotiveerd zal zijn om haar gasten in de watten te leggen. Hier gaat het dus al fout.

Hospitality begint bij jezelf.

Zeker. Als je als leidinggevende, maar ook als eenmansbedrijf begint de gastvrijheid bij een glimlach en de wil om iemand in de watten te leggen. Hoe dan ook. Topdown hospitallity vraagt om het geven van het goede voorbeeld.

wordt vervolgd….

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!