Erik Goossens

AlleSportscholen.nl

De lente is officiëel begonnen, maar voor je op vakantie vertrekt wil je nog graag een paar kilootjes kwijt vooraleer je je op het strand begeeft. Je wil graag een sportschool vinden, maar je hebt geen idee hoeveel het kost, of ze ook groepslessen aanbieden en hoe je na de zomer je abonnement opzegt.

Wat is de goedkoopste sportschool in Nederland?

Eén van de belangrijkste punten bij het kiezen van een sportschool is hoeveel het gaat kosten. Wij hebben een prijsoverzicht gemaakt om je te helpen vergelijken.

Tarieven sportscholen Nederland:

  BASIC-FITFIT FOR FREEHEALTH CITY (Den Haag)FIT ALL DAY
Prijs1 jaar
(+inschrijvingsgeld)
19.99€/m
(+19.99€)
19.95€/m
(+25.00€)
59.00€/m
(+59.00€)
19.95€/m
(+25.00€)
 1 maand
(+inschrijvingsgeld)
23.99€/m
(+39.99€)
24.95€/m
(+25.00€)
79.00€/m
(+59.00€)
22.75€/m
(+25.00€)
Extra’sgroepslessen7.99 €4.00 €incl.incl.
 sportdrank3.99 €6.00 €incl.5.00 €
 welness (sauna, zonnebank,…)incl.
Betalen met auto. incassocash / auto. incassoauto. incassoauto. incasso
Locaties 141 clubs78 clubs+/-10 clubs7 clubs
Gratis proefdag incl.incl.incl.incl.
Opzeggen na eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaar

° dit wordt niet door deze sportschool aangeboden

Je ziet dat de sportscholen verschillende abonnementen aanbieden. In sommige gevallen kan je kiezen om je abonnement jaarlijks of maandelijks te betalen. Waar je in de meeste gevallen niet over kan beslissen is de betalingsmethode. Bij bijna alle sportscholen ben je verplicht per automatische incasso te betalen.

Locatie

Wanneer je gaat sporten, wil je dat natuurlijk graag dicht bij huis doen. Je wil niet al enkele kilometers gefietst hebben vooraleer je jezelf op die loopband uitput.

Basic-Fit heeft op dit moment maar liefst 141 clubs in Nederland. De kans is dus groot dat er ook eentje bij jou in de buurt is. Fit for Free komt als tweede in het rijtje met 78 clubs. Health City heeft een 10-tal clubs in Nederland. En als laatste is er nog Fit all Day met 7 clubs.

Hoe je sportschool opzeggen?

Heb je genoeg spiermassa gekweekt of kan je weer in die jeans van vorig jaar? Heb je voor een tijdje genoeg gehad van al dat sporten? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk afstappen van je abonnement. Het aangaan van abonnementen is vaak heel makkelijk, maar het opzeggen hiervan niet.

Abonnement van bepaalde duur (bijv. 1 of 2 jaar)

Wanneer je een abonnement hebt afgesloten voor een bepaalde tijd (bijv. 1 of 2 jaar), kan je niet opzeggen voor het einde van je contract. In sommige gevallen kan je vroegtijdig opzeggen, maar dan moet je een vergoeding voor de resterende periode betalen.

Wanneer je je abonnement op het einde van het contract wil opzeggen, doe je dit minstens een maand op voorhand. Indien je niet tijdig opzegt, wordt je abonnement automatisch verlengd. Hierna kan je altijd opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Maandabonnement

Wanneer je een maandabonnement hebt afgesloten kan je maandelijks opzeggen. Je dient wel rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen.

Wanneer je opzegt, doe je dit best via een aangetekende brief. Vermeld in je brief je naam, adres, e-mailadres, geboortedatum, pasnummer en de vestiging van je sportschool.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!