Erik Goossens

BatteryNews.nl

.

Elektrisch rijden. Er gaat een wereld voor je open!

 

Elektrisch rijden. Het is niet langer een futuristisch concept, het is hier en nu, en voor iedereen. Geleidelijk aan gaan we over op de nieuwe manier van vervoeren. Schoner, stiller, en met minder CO2-uitstoot dus beter voor onze planeet. En een schoner Nederland! Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto’s. Rijdt de auto op groene stroom, dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Ook in de overgang naar duurzaam energiegebruik is de auto een belangrijke schakel. Duurzame energie komt in pieken en dalen: wanneer het hard waait, of erg zonnig is bijvoorbeeld. Dan komt er meer energie binnen dan we op dat moment nodig hebben. De accu’s van elektrische auto’s lenen zich perfect voor de opslag van deze energie. Zo kunnen we de duurzaam opgewekte energie bewaren voor momenten waarop er weinig opgewekt wordt. Zo kun je ook in een windstille nacht gebruik maken van zon- en windenergie.

Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto, en ze worden steeds beter. Ideaal voor korte afstanden, en door het landelijk dekkend laadpalennetwerk ook voor langere afstanden steeds eenvoudiger. Inmiddels hebben we al 100.000 auto’s met een stekker rondrijden.

Elektrische auto’s zijn relatief duur in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Elektriciteit is immers veel voordeliger dan benzine of diesel en daarnaast heeft een elektrische auto veel minder onderhoud nodig. Overweeg je de overstap naar elektrisch rijden te maken en heb je niet dagelijks een auto nodig? Onderzoek dan eens of er in jouw buurt een aanbieder actief is van elektrische deelauto’s. Je betaalt dan alleen voor het werkelijke gebruik van de auto.

Check: http://www.accu-opladen.nl

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!