CoronaNews.nl

Deze Corona Checker is samengesteld door de samenwerkende ministeries van Gezondheid van Nederland en Duitsland en is volledig anoniem.

 • door Webredactie
  Het gebruik van nicotinezakjes neemt toe, maar de nicotine is verslavend en schadelijk voor de gezondheid. Daarom adviseert het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu het gebruik van nicotinezakjes te ontmoedigen. Strengere regelgeving en voorlichting kunnen daarbij helpen.
 • door Webredactie
  Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzocht hoe vaak mensen bepaalde bestrijdingsmiddelen voor thuisgebruik kopen en gebruiken. Het gaat dan om biociden ter bestrijding van muizen en voor het verwijderen van groene aanslag.
 • door Webredactie
  Vanaf vandaag worden de volgende groepen zorgmedewerkers uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om het tweede deel van de wijkverpleging en zorgmedewerkers in de WmoWet maatschappelijke ondersteuning-ondersteuning. Ook PGBpersoonsgebonden budget-zorgverleners worden binnenkort uitgenodigd.
 • door Webredactie
  Afgelopen week nam het aantal mensen dat zich liet testen op SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 met 20% toe. Het aantal positieve meldingen steeg met 7%. Ook het reproductiegetal steeg tot boven de 1.
 • door Webredactie
  De combinatie van nieuwe brandstoffen, zoals waterstof, aardgas en elektriciteit, maken tankstations niet onveiliger voor de omgeving.
 • door Webredactie
  Elk jaar brengt het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de Staat van Infectieziekten uit; een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van infectieziekten in Nederland. Dit jaar daalde het aantal mensen met meningokokken type W. Eind 2019/begin 2020 was er een uitbraak van papegaaienziekte (psittacose). 
 • door Webredactie
  De naleving van de coronamaatregelen is nog steeds hoog. Het draagvlak voor de bezoekersregel is met de inperking van 2 naar 1 persoon wel fors gedaald. Dit gaat gepaard met een verder afname in het sociaal en mentaal welbevinden.
 • door Webredactie
  Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers in de wijkverpleging een afspraak voor een vaccinatie maken via het landelijk GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst-callcenter. Zij ontvangen een uitnodiging via hun werkgever. De uitnodiging geldt voor zorgmedewerkers die direct contact met cliënten hebben. Het gaat hierbij om ongeveer 80.000 mensen. Zij worden in groepen uitgenodigd om grote drukte bij het callcenter van de GGD te voorkomen.
 • door Webredactie
  ESBLExtended spectrum beta-lactamases-producerende bacteriën komen vaker voor bij dierenartsen en assistenten van dierenartsen dan bij mensen die niet met dieren werken. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
 • door Webredactie
  Het aantal besmettingen bij bewoners van verpleeghuizen neemt af. Dit terwijl bij thuiswonenden de besmettingen sinds vorige week weer toenemen.

Total Page Visits: 169 - Today Page Visits: 2
error: Content is protected !!